Alespoň jeden dobrý skutek denně

Velikonoční výprava na táborovou louku

25.04.2011 08:15

   Stejně jako každý rok, i letos se konala tradiční velikonoční výprava na táborovou louku, leto s v termínu 22. - 24. dubna. Protože letos naši starší pocítili potřebu jet na jiné místo, naskytla se příležitost vyrazit na louku s mladšími členy střediska. Výprava začala již ve čtvrtek večer, kdy rodiče dorazili do klubovny s výstrojí jednotlivých účastníků. Ta byla v pátek ráno naložena do auta společně se zásobami a odvezena na louku. Každý tedy mohl cestovat pouze nalehko pouze se svačinou a pitím. Cesta začala v pátek ráno v autobuse, který nás dopravil do Prahy na Černý Most, odkuď jsme pokračovali metrem na Hlavní nádraží. Zde došlo k menšímu problému, protože nám ujel vlak a další jel až za dvě hodiny. Volný čas jsme tedy strávili na hřišti v parku před Hlavním nádražím. Cesta vlakem nám příjemně uběhla a po výstupu v Českém Šternberku jsme se vydali pěšky na louku. Na louce už na nás čekala naše výstroj, proběhlo ubytování a pak jsme se vrhli na pozdní oběd. Po jídle jsme se ještě vydali na procházku po  okolí a zahráli si nějaké drobné hry. Pak přišel večer a první noc ve srubu. Někteří byli tak plni zážitků, že nemohli usnout a neustále si museli povídat. Ale únava nakonec všechny přemohla a spali jsme jak nemluvňátka.

   Sobota i neděle proběhly v pohodě, byly plné her a zážitků, které pro nás připravili Zuzka, Radek a Piškotka. I proto bylo v sobotu večer znovu o čem si povídat a tak jsme opět usínali pozdě. Postupně jsme hráli Šiškovanou, ...  Došlo i na tradiční hry jako je třeba schovávaná. Také jsme si prověřili svoje znalosti a navíc se naučili něco nového ze skautské praxe a v neděli dopoledne jsme si vyzkoušeli i azimutový závod pod dohledem Piškotky a Zuzky. Nezapomněli jsme ani na blížící se Velikonoce a tak jsme si každý ozdobili jedno vyfouknuté vajíčko.

   V neděli po obědě jsme již začali balit svoje věci zpět do batohů a odpoledne si nás postupně vyzvedli naši rodiče a odvezli si nás zpět domů. Počasí nám přálo po celou dobu výpravy, sluníčko nám svítilo celé dny a bylo dostatečně teplo, odpoledne teplota běžně překračovala 20°C ve stínu stromů před srubem. Díky tomu jsme se v sobotu odpoledne mohli i chvíli brouzdat potokem, který teče podle louky.

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode